Haarlem Danst! iedere Woensdagavond

Haarlem Danst!

Iedere woensdagavond is er van half 8 tot half 10 een open dansavond, in een magische sfeer met gevarieerde muziek. Een heerlijke ontspanning in het midden van de week

Een unieke avond die aanvoelt als een meditatie, waarin de begeleiding voor bedding zorgt én waarin je volledig jezelf kunt zijn.

In een prachtige atmosfeer met een magnifieke akoestiek.

In een ruim 2 uur durende reis  van beweging, expressie en mindfulness, ga je door je blokkades heen en kom je uit bij vrijheid, vertrouwen, plezier en stevigheid.

De dans bestaat uit een combinatie van begeleide en vrije dans op gevarieerde muziek. Met speelsheid kom je ook met de ander in contact, zonder jezelf daarbij te verliezen.

Vaak sluiten we de avond af met een stem meditatie. Vanuit je eigen klank, ervaar je de ultieme kracht van samenklank. Wie zich het slot van de schitterende film ‘As it is in heaven’ herinnert, weet wat een gezamenlijke stemtrilling kan doen! Helemaal in jezelf aanwezig in een door ons allen gedragen veld.

iedere woensdagavond

Van 19.30 uur tot 21.30 uur  – de zaal is open vanaf 19.15 uur

Data 2021:

NB!! i.v.m. de Corona maatregel is er voorlopig geen dans

 

Bijdrage per avond: 15 Euro

of persoonsgebonden 5 ritten kaart  65 Euro  (3 maanden geldig)

 

Locatie:   Het Lichthuis 

Vergierdeweg 456, 2026 BJ Haarlem (Noord)

Vanaf de ring, afslag richting Spaarndam,

net voor het einde rechts bij begraafplaats St Jozef en Sterrenheuvel

 

We dansen zonder schoenen om nog beter contact te voelen met de grond. De stenen tegelvloer is voor een groot deel bedekt met zachte tegels en de ruimte is aangenaam warm.

Draag lekker, soepel zittende kleding en eventueel laagjes om je temperatuur te regelen.

We communiceren met ons lichaam en laten de woorden even stilvallen    tot na de dans, dan is er weer ruimte voor praten.

 

 

Extra informatie in verband met Corona maatregelen:

 

Neem graag je eigen water of thee mee

 

Aanmelden voor deelname !

van te voren via whatsapp of sms :  +316 – 248 00 101

 

Heerlijk dat we kúnnen dansen… in deze tijd van Corona, voelt dat als een privilege waar we zuinig op mogen zijn.

Hieronder de regels die voor ons dansers van toepassing zijn. Als we deze zorg voor onszelf en de ander hebben, bewegen we optimaal mee met de omstandigheden.

Kan ik mee doen?

Onderstaand de vragen, die je je zelf kunt stellen bij aanmelding en op de dag van het dans evenement. Als je op een van deze vragen JA hebt geantwoord, mag je niet deelnemen aan het dansevenement.

– Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?

– Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

– Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

– Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

– Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

In het kort de ALGEMENE spelregels voor het sporten en bewegen per 1 juli 2020 VASTGESTELD DOOR DE OVERHEID.

Per 1 juli 2020 is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport en beweging.

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal (spel)contact mogen hebben. Tijdens trainingen en beoefening hoeft bij contactsporten (waaronder dansen) geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Voorafgaand en na afloop van de beoefening dienen sporters/dansers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties (zoals gymzalen) zijn weer open. Geforceerd stemgebruik zoals schreeuwen is niet toegestaan.

BRON: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm

Welke maatregelen worden getroffen

tijdens de evenementen?

Kan ik mijn handen desinfecteren bij binnenkomst?

Bij de ingang is desinfectie-gel beschikbaar om handhygiëne toe te passen. Dit kan je herhalen tijdens het evenement indien nodig.

Is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens de dansactiviteiten?

Nee, het is niet verplicht om een mondkapje te dragen bij deelname aan dansactiviteiten.

Hoe worden de danszalen schoongemaakt?

Naast de reguliere schoonmaak van de danszaal en directe omgeving zorgen we ervoor dat contactoppervlakken, zoals deurknoppen, extra worden schoongemaakt.

Zijn de wc’s te gebruiken?

Ja, de wc’s zijn open. Natuurlijk wordt van iedereen verwacht voldoende afstand te bewaren tot elkaar. Handen kunnen gewassen worden met desinfecterende zeep en papieren wegwerphanddoekjes.

Ook is er desinfecterend schoonmaakmiddel/ spiritus aanwezig om – indien gewenst – zelf de wc te kunnen reinigen.


< terug naar homepage